تحلیل تطبیقی تراژدی لیر شاه شکسپیر با داستان فریدون در شاهنامه ی فردوسی

thesis
abstract

یکی از شاخه های علوم ادبی در دوره ی معاصر ادبیّات تطبیقی است. در این شاخه به مقایسه ی آثاری می پردازند که به نوعی از یکدیگر متأثر شده باشند. این شاخه از ادبیّات به دنبال کشف اشتراکات و اختلافات آثاری است که آن آثار را بررسی می کند و همچنین به چگونگی تأثیرگذاری و تأثیرپذیری آنها می پردازد. ادبیّات تطبیقی در ایران سابقه ی زیادی ندارد، به همین خاطر ادیبان گذشته توجّه زیادی به این شاخه از ادبیّات ننموده اند. علاوه بر ادبیّات تطبیقی، نوع ادبی تراژدی نیز در میان ادبای ایرانی بیگانه بوده است؛ زیرا تراژدی از ادبیّات غرب برخاسته است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا پای نهاده است.در این پایان نامه ابتدا در مورد ادبیّات تطبیقی، ساختار، تراژدی و مسائل مربوط به آنها سخن به میان می آید، سپس تراژدی «لیرشاه» شکسپیر و داستان «فریدون» از شاهنامه ی فردوسی بررسی و تحلیل تطبیقی می شود. ضمن نشان دادن اشتراکات و اختلافات موجود در دو اثر نقش عناصر تراژیک و دراماتیک در ساختار آنها نیز بررسی می گردد. یکی از نکاتی که در این پایان نامه به آن توجّه شده است، این است که کدام اثر از جنبه های گوناگون تراژیکی قوی تر و کدام یک از آنها ضعیف تر است.

First 15 pages

Signup for downloading 15 first pages

Already have an account?login

similar resources

بنیامتنیت دو متن؛ نقد تطبیقی داستان «فریدون» در شاهنامه و «شاه لیر» شکسپیر

نقد تطبیقی امروزه می تواند میزان تعاطی فرهنگ ها و تبادل تفکرات را در حوزه ی ادبیات به منظورآشنایی با اصالت، عمق، غنا و تفاهم های فرهنگی و همچنین دوری از تعصبات و یک جانبه نگری های علمی – ادبی، نشان دهد. بررسی تطبیقی دو متن «داستان فریدون» و «لیرشاه» نشان دهنده ی همسرایی و برهم نمایی های ذهنی دو شاعر توانا در دو فرهنگ متفاوت و لاجرم دو زبان متمایز در دو موضع تاریخی گوناگون است. هر چندآگاهانه بود...

full text

تحلیل روانشناسی شخصیت و زندگی فریدون در شاهنامه فردوسی بر پایه ی مکتب روانکاوی زیگموند فروید

هر داستان یک تجربه ی عینی یا ذهنی از زندگی انسان است. کند و کاو در لایه های درونی داستان ها و حوادث و شخصیت ها و انگیزه ها و اندیشه هایشان همیشه از دغدغه های ذهن جستجو گر و پویای خوانندگان حرفه ای داستان هاست. یکی از مهمترین و تاریخ سازترین شخصیت های شاهنامه یعنی فریدون در این گفتار مورد کنکاش و بررسی روانکاوی قرار گرفته است.

full text

رویکرد نشانه شناختی در بررسی شخصیت دلقک در تراژدی شاه لیر شکسپیر

در تحقیق حاضر با اثبات و در نظر گرفتن این مطلب که زبان شناسی ادبیات و نشانه شناسی ارتباط تنگاتنگی دارند در جهت ارائه رویکردی نشانه شناختی و قابل اجرا در تجزیه و تحلیل اثار ادبی از جمله یکی از اثار نمایشی شکسپیر- شاه لیر- تلاش شده است.

مطالعه پدیدارشناسانه شاه لیر شکسپیر

فلسفه پدیدارشناسی که فلسفه ای مدرن محسوب می شود به تحقیق در باب تجربه و ادراکات می پردازد. دکارت که همه چیز را مورد شک قرار می دهد حتی خود شک را، به وجود آگاهی و اندیشه که فاعل شک می باشد یقین پیدا می کند و عامل اندیشنده را سرچشمه تمام علوم می داند: من می اندیشم پس هستم. فلسفه پدیدارشناسی که حیطه فعالیت و بررسیهای خود را به ادراکات و دریافتهای ذهنی بشر معطوف می کند، فلسفه ای نئو - دکارتی می باش...

15 صفحه اول

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


document type: thesis

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه لرستان - دانشکده ادبیات و علوم انسانی

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023